Favicon

Over

Geboren in Haarlem en opgegroeid in de regio Alkmaar. Eind jaren ’80 volgde zij een opleiding tot ontwerper aan de Grafische School van Amsterdam.  Sinds 1990 woont zij in het duindorp Schoorl. Zij heeft haar Atelier in Alkmaar.  

Als beeldend kunstenaar staan haar zintuigen altijd op scherp. Haar inspiratie komt van de wereld om haar heen en haar onderwerpen kunnen daardoor heel divers zijn. Mensen inspireren Nanette en het schilderen van een portret is voor haar een boeiend proces. Ieder mens is uniek. Maar wat maakt de persoon tot wie hij/zij is. Voortdurend is zij op zoek naar de diepere lagen van haar onderwerp en in elk van haar portretten zijn emotie en de soberheid van haar palet te terug zien. In olieverf werkt ze meestal van dunne naar dikke verf waarbij het paletmes ook veelvuldig gebruikt wordt. Kenmerkend zijn steeds haar vlotte impressionistische toets en haar warme kleurgebruik.

Verkennen en vernieuwen maakt schilderen voor haar boeiend. Het gevoel om compleet in een werk op te gaan ervaart zij als ‘yoga met een kwast’ . Ze wil bovenal ‘Bezielde Kunst’ maken, kunst die doordrenkt is van het leven. Dat kan en mag lichte en donkere kanten hebben. Dat zie je terug in haar serie werken ‘A Touch of Gold’ maar ook in haar nieuwste reeks met het thema ‘Elements’.

In januari 2021 schilderde zij in opdracht van de Gemeente Bergen het doek ‘Meisje van de Toekomst’. Een sfeervol werk van een meisje dat op haar fietsje met zijwieltjes zelfverzekerd en onbevreesd, dapper haar toekomst tegemoet trapt. Een prachtige symboliek voor het leven dat ook na een sombere corona periode gewoon weer verder gaat. Na een publieke stemming krijgt het doek binnenkort zijn definitieve plek in de entree van het -na een verwoestende brand herbouwde en in 2022 heropende- Sportcentrum de Beeck.

In mei 2021 deed Nanette mee aan het populaire televisieprogramma “Sterren op het Doek”. In die aflevering was het model Philip Freriks. Het programma werd uitgezonden 1 mei 2021 op NPO2.

Bekijk hier de aflevering.